MrLunk on Instagram

Monday, April 12, 2010

CO2 is NOT a Pollutant !

In Tempe, een voorstad van Phoenix in Arizona (VS), is het Center for the Study of Carbon Dioxide and Global Change gevestigd. Dit instituut doet wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van de huidige stijging van het CO2-gehalte in de atmosfeer op aarde. Hierbij probeert het Center om ‘in de context van het debat over klimaatverandering en CO2 gegevens aan te dragen waarmee de feitelijke realiteit van emotionele retoriek kan worden onderscheiden’ (mission statement). In een recent onderzoek werd gedurende een periode van zes weken met behulp van time-lapse-fotografie de groei vastgelegd van cowpea planten (familie van Kousenband) in kassen met verschillende niveaus van verhoogde CO2-concentraties. Dit leverde een aansprekende video op, die duidelijk visualiseert waarom koolzuurgas geen verontreinigende stof is, maar juist erg gezond voor planten.
Wij zouden ons op aarde niet zo druk moeten maken over verhoogde CO2-niveaus. Het is meer iets om naar uit te kijken. Ik roerde dat al eens eerder aan in een ander stuk op dit weblog.
Hieronder de overtuigende beelden. (N.B. Let in de video goed op de ppm-waarden onder de beide plantjes. Voor de goede orde: de gemiddelde waarde voor CO2 in de aardatmosfeer ligt momenteel iets onder de 390 ppm.)

Search This Blog

Find MrLunk on Facebook

Pinterest

Last 30 days: