MrLunk on Instagram

Saturday, April 11, 2009

Who is this MrLunk dude ?

Peter Lunk

 Uit : HighLife Magazine #03-2010
Door: Wernard Bruining, Stichting Medi-Wiet

Peter Lunk, (1972) werd geboren in Haarlem in een welgestelde familie. Vader was bankdirecteur en moeder stortte zich na haar kinderen op de wereld gezet te hebben op een studie psychologie. Beide ouders waren overdag aan het werk en de kinderen leerden dus als snel zelfstandig te zijn. Het ABN (algemeen beschaafd Nederlands) werd er met de paplepel ingegoten evenals een beschaafde, intellectuele leefstijl. Met beide ouders had Peter altijd een goed en open contact, alles was bespreekbaar. Maar naarmate Peter ouder werd kwamen er toch wat problemen. Peter kon er absoluut niet tegen als hem iets dwangmatig werd opgelegd. Ook werd duidelijk dat Peter eigenlijk behoorlijk druk kon zijn, een lichte vorm van ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) was de conclusie.


ADHD zorgt voor een onmiddellijke reactie of een direct overgaan tot actie, die dadendrang kwam hem goed van pas bij zijn rusteloze verkenningen in de wereld van de computers. Als tienjarige kreeg hij zijn eerste computer te pakken, een commodore64, die diende je zelf te programmeren, dat was leuk, eindeloos klooien! Impulsiviteit speelde ook een rol bij een onverwachte ruzie met zijn vader die de slaapkamer van de 18 jarige Peter binnenstapte zonder te kloppen. Peter sprak zijn vader hier op aan en toen hij geen afdoende excuses kreeg besloot hij direct het huis uit te gaan. Hij kwam terecht bij de Willie Wortel Workshop, een combinatie van coffeeshop en jongeren centrum onder leiding van de bekende Haarlemmer Nol van Schaik. Hier leerde hij niet alleen blowen, maar ontdekte ook dat cannabis hem rust in zijn hoofd gaf.


Webmaster

Na een korte tijd in coffeeshop Lost Boy’s gewerkt te hebben keerde Peter toch weer terug in het ouderlijk huis zodat hij kon gaan studeren. Het werd de Estor studio school voor vormgeving, design en reclame ontwerp. Hij moest daar vooral veel teken en schildertechnieken leren wat hem maar matig beviel, Peter was meer geïnteresseerd in computers! Daarom stapte hij over naar het Europa college in Amsterdam waar technische informatica en bedrijfskunde werd gegeven. Ook hier kreeg hij te weinig te maken met computers zodat hij zich liet inschrijven bij een omscholings cursus waar hij DTP ( Desk Top Publishing) en HTML, een standaard computertaal leerde.
Peter ging aan het werk bij Yellow, jongeren platform, TMF, de Postbank en radio 538 als webdesigner en webmaster. In die functie werkte hij ook een tijdje voor Lycos, toentertijd de grootste zoekmachine in een tijd waarin Google nog niet bestond.Woodstock
Al te lang hield Peter het meestal niet uit bij die bedrijven. Zolang het werk nog nieuw en uitdagend was ging het nog wel, maar als de nieuwigheid er af was ging de dwang steeds zwaarder wegen. Daarom koos hij weer voor een vrij leven, compleet met verschillende baantjes en kwam uiteindelijk terecht bij de bekende strandtent Woodstock. Hier viel een zware eikenhouten tafel die op het dak van de strandtent stond op zijn rug. Dat gaf veel pijn die eerst bestreden werd met handenvol pijnstillers en maar langzaam minder werd, echter nooit verdween. Soms dwingt het universum ons in een bepaalde richting en soms moet het universum dat herhaalde malen doen met schijnbaar toevallige gebeurtenissen of desnoods ongelukken. Peter ging lekker door met zijn vrije leventje en speelde enkele jaren na zijn initiële ongeluk gewoon mee met een partijtje beach volleybal. Daarbij struikelde hij en viel met zijn rug op de boarding, precies op de zwakke plek in zijn rug! Peter krabbelde overeind en speelde ondanks flinke pijn stug door! Tijdens het diner na afloop ging het mis hij begon te schudden en shaken, zijn schouder trok omhoog, hij moest veel zweten en had enorme pijn. Zijn vriendin Iris reed hem stapvoets naar huis, iedere hobbel in de weg deed vreselijke pijn.

Ziekenhuis
Toen de pijn de volgende dag niet wegging werd de gang naar het ziekenhuis gemaakt. Na het nemen van foto’s werd besloten tot een operatie waarbij de nek werd gestabiliseerd. Peter bleef zitten met een snijdende pijn die uitstraalde naar zijn linker schouder, arm en gezichtshelft. De spierspanning die daar het gevolg van was bezorgde hem weer extra pijn.
De spierspanning ging alleen weg door het roken van wiet, ontdekte Peter. Zonder wiet krimpt hij in elkaar en verkromd als het ware.
Ruim een half jaar heeft Peter “ nog lopen klungelen” zoals hij het nu omschrijft, met allerlei chemische medicijnen, maar de bijwerkingen werden steeds bezwaarlijker voor hem zodat hij uiteindelijk besloot alleen nog maar natuurlijke medicijnen te gebruiken, cannabis dus! Pijnstillers zijn een mooi ding als je ineens pijn hebt, maar bij constant langdurig gebruik treedt schade op aan maag en nieren. Peter realiseerde zich dat hij als jonge man later gegarandeerd allerlei problemen zou krijgen als hij de rest van zijn leven pijnstillers zou blijven gebruiken. Ook de bijwerkingen van o.a. Diclofenacnatrium en Oxazepam e.d. Bevielen hem zeer slecht.Kweekkast Om de keuze voor cannabis te vieren kocht hij een groot stuk afghaan, rookte daar een dikke pijp van en had ruim een halve dag geen pijn meer! Maar ja, telkens zo’n dikke pijp hasj hakt er natuurlijk wel in. Na een tijdje ging Peter als vanzelf over op een andere tactiek die hij ook nu nog volgt, een paar kleine pijpjes per dag en enkele dikke joints, alles bij elkaar 3-4 gram per dag. Peter maakte elke week een grote pot wiet thee waar hij dan elke dag een paar kopjes van nam. Hij leerde ook dat hij elke dag een siësta moest houden, rookte dan een pijpje om te kunnen slapen, hetzelfde ritueel als ‘s-avonds. Peter moest leren leven als een pijnpatiënt.
Om in zijn behoefte aan cannabis te voorzien werden enkele planten in de tuin gezet die uitgroeiden tot mooie bloeiende struiken. Maar Peter had de pech dat de buurman opgehitst door de politiek en media een paar liter diesel over de bloeiende planten spoot. Noodgedwongen schraapte Peter zijn laatste centjes bij elkaar en kocht een tweedehands I-grow senior. De enige kweekkast in Nederland die absoluut brandveilig genoemd mag worden, een kweekast ook nog voorzien van een automatische brandblusser, veiliger dus dan de gemiddelde tweede hands TV.

Inval
Toen zijn 2e oogst bijna klaar was kreeg hij een inval te verwerken.
Peter legde de agenten uit dat hij niet teelde om het geld maar uit levensbelang en maakte duidelijk dat hij eigenlijk een patiënt was. De agenten belden druk met de officier van justitie en deelden hem na een half uurtje mee dat hij zijn planten mocht houden, maar dan niet meer als vijf stuks, de andere vier moest hij nú direct omhalen. Dol gelukkig over zoveel begrip en beschaving bedankte hij de agenten uitgebreid en oogstte 4 planten.


De 4 geoogstte planten hingen nog maar net te drogen toen de agenten 4 dagen later weer bij hem op de stoep stonden. Het OM had zich bedacht, de planten en de hele kweek installatie werden direct in beslag genomen! Peter moest lijdzaam en gechoqueerd door de leugens van Hoofdagent en Officier van Justitie een paar dagen eerder, toezien hoe de hele boel in een grote vrachtwagen gedonderd werd. Nol van Schaik stuurde Peter door naar zijn advocaat, Maurice Veldman. Ook de politie liet weer van zich horen, of Peter even op het bureau wilde komen om alsnog een verklaring af te leggen en te ondertekenen. Geïnstrueerd door Maurice weigerde Peter, de agenten hadden immers zelf al een proces verbaal opgesteld? Dat bleek dus mooi niet het geval en die fout wilde Peter uiteraard niet voor hen goedmaken. Maurice Veldman vroeg om het strafrapport zoals dat heet, dat officieel binnen bepaalde tijd moet worden opgestuurd aan de advocaat van de verdachte.


Nu enkele weken later heeft hij dat rapport nog steeds niet ontvangen en stelt de advocaat een vette schade claim op. Die zaak gaat Peter zeker winnen, maar voorlopig zat hij wel zonder geld en wat erger was, zonder wiet! De pijn was ondragelijk!Wietolie
Zo kwam hij bij de Stichting Mediwiet terecht. Ik gaf Peter een Mediwietpas zodat hij zich volgende keer direct als patiënt kan identificeren en als mediwietkweker een grotere kans heeft om met rust gelaten te worden. Ook gaf ik hem een flesje wiet olie (5x verdund) om eens te proberen. Peter ging ermee experimenteren en ontdekte dat als hij 2-3 druppels nam hij heerlijk kon slapen en minder pijn had. Bij 6 druppels was de spierspanning grotendeels weg en de snijdende pijn voor een uur of drie ver naar de achtergrond gedrongen. Peter werd er actief van en kon eindelijk weer eens gewone dingen doen zoals stofzuigen, had hij al in tijden niet meer kunnen doen! Bij 12 druppels was zijn maximale dosis bereikt en ervoer hij een soort knock out effect. Ook had hij bij hoge dosering wat last van verminderde alertheid en helderheid van geest.Verminderen
Ik adviseerde Peter om zijn dosis olie te minderen zodat hij een soort basishoeveelheid THC binnen krijgt en dus minder hoeft te blowen. Hij gebruikte immers bijna een ons wiet per maand en als hij dat kan verminderen met bij voorbeeld 4 druppels olie per dag is veel gewonnen. Bijkomend voordeel is volgens Peter dat hij dan ook minder tabak rookt, Quote: “Ik heb er gewoonweg geen trek in na een paar druppels”, want dat is pas echt een gevaarlijke en vieze drug!


Peter is de komende maanden druk als webmaster voor de bekende Haarlemse activist en coffeeshophouder Nol van Schaik die een coffeeshopstaking organiseert met als doel blowers naar de stembus te krijgen op 9 juni 2010. Een zware taak, daarbij kan peter alle THC gebruiken waar hij maar de hand op kan leggen.

Www.mrlunk.net
www.mediwiet.nl
www.coffeeshopnieuws.nl
www.NolvanSchaik.info
www. THCondernemers.nl
.

Search This Blog

Find MrLunk on Facebook

Pinterest

Last 30 days: